Het nieuwe clubhuis van Were Di

Een viertal bureaus werd gevraagd een ontwerp te maken voor het nieuwe clubhuis. Alle leden konden hun stem uitbrengen via een ledenpoll op de website van de club. Uit de vier inzendingen werd het ontwerp van Bedaux de Brouwer tot winnaar verkozen. De overwegingen van de Bouwcommissie waren dat het ontwerp transparant, sfeervol, flexibel en eenvoudig is.

Plantoelichting:
Het terrein van Were Di vormt een groene oase binnen de zich verstenende stad. Op deze locatie, die ooit een buitenplaats was van koning Willem II, verwacht je een architectuur die opgaat in de natuur. Het nieuwe clubhuis wordt geen gebouw, maar een paviljoen; licht, laagdrempelig en dienstbaar aan de fantastische plek.
Het paviljoen is van binnenuit ontworpen. De kantine is opgedeeld in verschillende zones om intimiteit te creren zonder afbreuk te doen aan het ruimtelijke effect van het geheel. De hoogte en de houten spanten geven de ruimte een karakteristieke gezellige sfeer, passend bij de club. Met deze extra hoogte, vrij indeelbare ruimte en het vele daglicht is het clubhuis geschikt voor meerdere activiteiten. Met een zichtas over de gehele lengte is de veiligheid en sociale controle optimaal. De heldere opzet maakt ook dat het clubhuis eenvoudig is aan te passen in de toekomst. Het paviljoen wordt op een sokkel geplaatst waardoor het zich als uitkijkpost verheft boven de velden. Het uitkragende dak geeft het een alzijdige kwaliteit met rondom terrassen en beschutte plekken waar de leden kunnen genieten van de sportactiviteiten. Door te kiezen voor een prefab houten constructie is het paviljoen snel en goedkoop te bouwen.