Archined weekendtip

Nieuws —

Een tentoonstelling, lezing, film, event… waarvan de redactie vermoedt dat het interessant is.

logo open-monumentendag

Open Monumentendag
zaterdag 12 & zondag 13 september

Tijdens Open Momentendag kunnen in heel Nederland gebouwen bezocht worden die anders niet publiekelijk toegankelijk zijn. Reserveren is soms noodzakelijk. In Rotterdam wordt de Open Monumentendag gecombineerd met de Dag van de Architectuur.
https://www.openmonumentendag.nl
https://www.dagvandearchitectuur-rotterdam.nl/

 

 

Wat oudere tips:

Displaced Pieces, a Spy Story
2 mei 23.30
Uur van de wolf, NPO2

De overgrootvader van kunstenaar Rayyane Tabet was betrokken bij de ontdekking van een beroemde archeologische vindplaats in Syrië. Als geheime missie verzamelde hij informatie over de opgravingen en spioneerde hij voor de regering in Beiroet. Rayyane Tabet vertelt dit indrukwekkende verhaal met architectuur, woord- en beeldhouwkunst. De documentaire is al online te bekijken.
https://www.2doc.nl/documentaires/series/uur-van-de-wolf/2020/displaced-pieces-a-spy-story.html

 

 

STRP 2020 We All Are Asteroids!
2 – 5 april
3 april  Live Radio Show 20.00-0.00

STRP Festival 2020 transformed and moved forward, online. A dialogue about the role of human beings in relation to all forms of life on earth and beyond is more relevant than ever because of what is happening in the world right now due to the COVID-19 pandemic. Part of the festival program is online. For example the Live Radio Show. A four hour radio show with mesmeric soundscapes, power chords, and misunderstandings, hosted by Ja Ja Ja Nee Nee Nee. Titled ‘Body/Head’, the night features music by Derozan and mo chuisle as well as performances by Helena Sanders & Margarita Osipian, Martina Raponi and Ivan Cheng with Alexander Iezzi & Julia Reidy.
Live Radio Show
STRP 2020 website

 

Shahaila Winklaar / foto Marwan Magroun

Sunday Scroll met Shahaila
22 maart 2020 14.00-15.00 uur
Het Nieuwe Instituut via Facebook Live

Kunstenaar Shahaila Winklaar begeleidt zondag 22 maart de Sunday Scroll via Facebook Live. Tijdens deze digitale omleiding neemt ze deelnemers mee langs thema’s die voor haar als maker belangrijk zijn in de tentoonstelling The Hoodie.
> meer informatie
Die hoodie past ons allemaal, recensie van David ter Avest