Feature

ArchiNed in Groothandelsgebouw

Maandag 11 november heeft ArchiNed een nieuwe kantoorruimte betrokken in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. De fraaie hoeklokatie in dit Monument voor de Wederopbouw van de architecten Maaskant en Van Tijen biedt de ArchiNed staf een strategisch uitzicht op de hoofdentree van het Centraal Station NS en op de dynamische skyline van het Nieuwe Rotterdam.

Met de ingebruikname van het kantoor is de opstartfase van Archined afgerond en wordt nu gewerkt aan de vormgeving en structuur van de volwaardige site in januari. Naast de verzameling van Nederlandse ontwerpers, instellingen, universiteiten, scholen en verwante partijen in ArchiNed Stad, zal de site onder meer bestaan uit een volwaardige nieuwspagina, een actuele agenda met tentoonstellingen, lezingen , prijsvragen en manifestaties, een kiosk met actuele informatie over de Nederlandse architectuurbladen en boeken en een tentoonstellingsruimte. De huidige Linkpagina's – nu al met meer dan honderd Nederlandse en meer dan honderd buitenlandse architectuurlinks – zullen worden uitgebreid en inhoudelijk en redactioneel worden aangescherpt.

De verhuizing zorgde er overigens wel voor dat er even geen nieuws op deze 'bouwplaats'-pagina's kon worden geplaatst. Vanaf heden zijn echter weer regelmatig actuele architectuurberichten te verwachten.ArchiNed roept iedereen op om onderwerpen en/of nieuwtjes te melden bij [email protected] /* zoekt tevens correspondenten die in staat zijn korte, actuele berichten en verslagen voor de on-line architectuurkrant te schrijven. Voel je hier iets voor, meld je dan bij [email protected] /* of schrijf naar:ArchiNed Nieuws, postbus 493, 3000 AL Rotterdam.