Nieuws

Expositie Zuidas Amsterdam

In de ARCAM Galerie in Amsterdam wordt aandacht besteed aan het concept masterplan Zuidas dat de gemeente Amsterdam heeft ontwikkeld.

Afgelopen jaar heeft de gemeente Amsterdam samen met een aantal private partners een concept masterplan Zuidas opgesteld. De Zuidas is de strook langs de A10 ten zuiden van Amsterdam. Het concept Masterplan geeft aan hoe het gebied tussen de Amstel en de Schinkel zich kan ontwikkelen; veel aandacht wordt hierbij besteed aan de infrastructuur, zo worden drie modellen voorgesteld voor de landschappelijke inpassing van de A10 ter hoogte van Buitenveldert (het dek- dok- en dijkmodel).

In de ARCAM Galerie is momenteel de tentoonstelling te zien Zuidas, van Schiphol tot Arena. Idee├źn, plannen en ontwikkelingen: met ruim vijfendertig plannen, van een globale inrichtingsschets voor de Noordoever van het Nieuwe Meer als een artist impression van het ‘Zuiderhof’ aan het Jollenpad, maar ook een maquette van een massastudie voor het nieuwe WTC. Opvallend aan alle plannen aan weerszijde van de Zuidas is de hoogte van de bebouwing. Mochten alle plannen worden gerealiseerd dan rijdt men waarschijnlijk in de toekomst Amsterdam binnen via een corridor van hoge spiegels met hier een daar een strookje groen van een verdwaalde voetbalclub (AFC), een golfbaan of een park dat klem ligt tussen de snelweg en de RAI.