Feature

Egeraat bouwt in Londen

De Rotterdamse architect Erick van Egeraat is winnaar geworden van de prijsvraag voor The Photographers’ Gallery in Londen, daarmee een veld van louter grote namen achter zich latend. Deze foto-galerie is de belangrijkste van Groot Brittanië en is gevestigd aan de Great Newport Street in het hart van de wijk West End.

Andere deelnemers aan de prijsvraag waren Alsop & Störmer, Avery Associates, Caruso St. John, Jean Nouvel, Nicholas Grimshaw en Van Berkel & Bos.

The Photographers' Gallery heeft tot doel om alle vormen van fotografie te exposeren. Het bouwoppervlak zal ongeveer 1200m2 zijn. Het is nog niet bekend wat de bouwsom zal bedragen, wel dat het project zal worden gefinancierd uit de opbrengsten van de National Lottery. In 2001 zal de oplevering plaatsvinden.