Feature

Golem

Urit Luden zoekt voor haar installatie ‘Golem, de rijkdom van architectuur’ een definitieve locatie.

De titel van de installatie is ontleend aan een Hebreeuwse verhaal.

De golem is hierin een reus van klei die tot leven wordt gewekt met een formule uit de kabbala. Volgens de kabbala is het de taal die vitaliteit en levenskracht schept. In Ludens visie is architectuur ook een soort golem; dood materiaal wordt tot leven gebracht door de wisselwerking met andere disciplines en door de architectonische taal van tekeningen en schaal. 'Golem, de rijkdom van architectuur' was eerder te zien in het Nederlands Architectuurinstituut.

De installatie die een omvang heeft van ongeveer 10 x 15 x 4 meter, kan zowel binnen als buiten staan. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Urit Luden, tel. 020-6647610.