Feature

V2-Lab open

Vrijdag 29 mei opent staatssecretaris Aad Nuis van het ministerie van OCenW het V2_Lab – Internationaal Lab voor Instabiele Media. Dit multimedia laboratorium op de eerste verdieping van het V2-pand aan de Rotterdamse Eendrachtsstraat is door Lars Spuybroek van NOX architecten voorzien van een vloeiend, multifunctioneel interieur waarin wanden vloeren en vloeren tafels worden.

V2-Organisatie voor instabiele media vervult al jaren een voortrekkersrol in Nederland op het gebied van de integratie van kunst en technologie. Met de oprichting van de aparte organisatie V2_Lab worden de mogelijkheden voor experimenten binnen het werkgebied van V2 enorm verruimd. V2_Lab maakt gebruik van het in de loop van de jaren opgebouwde internationale kennis- en researchnetwerk op het gebied van nieuwe media. Voor het Lab is een speciaal samenwerkingsverband met Ars Electronica Centre (Oostenrijk), C3 – Soros Foundation (Hongarije), Muu Mediabase (Finland) en het ZKM (Duitsland). Het netwerk zal kennis en ervaring gaan uitwisselen en gaan samenwerken aan specifiek media en kunstprojcten. Daarnaast werkt V2_lab samen met het researchgroepen binnen het bedrijfsleven zoals Intergraph Europe en de Nederlandse groep Green Dino.

De opening vindt plaats op vrijdag 29 mei van 17.30 tot 20:00 uur, Eendrachtsstraat 10 in Rotterdam. Op het programma staan onder meer concerten en performaces van de Sensorband en van Joost rekveld en Florentijn Boddendijk. Tevens presenteert V2_lab projecten van diverse kunstenaars waaronder die van Calin Dan (ROM), de eerste 'artist in residence' van V2_Lab.

afbeelding 1 en 2 boven: Conceptanimatie NOX voor de verbouwing (op de website van V2_Lab een 'do-it'yourself' 3D-bril)

afbeelding midden: De ruggengraat van het nieuwe lab bestaat uit een transparante kunststof 'scheidingswand'.

afbeelding beneden: De golvende werkvloer zal worden voorzien van speciale stoelen met verstelbare poten.

V2_Lab, NOX architecten, Rotterdam