Feature

Van Berkel in selectie voor nieuwbouw van universiteit van Venetië

Ben van Berkel (Van Berkel & Bos) is met een opmerkelijk golvend ontwerp doorgedrongen tot de groep van tien architecten die meedingen naar de uitbreiding van de architectuur faculteit (IUAV) van de universiteit van Venetië.

In totaal hebben er zo'n 500 architecten meegedaan aan de competitie die door de hogeschool voor de architectuur was uitgeschreven. Van Berkel en de Spaanse architect Enric Mirailles zijn de enige tien buitenlanders in de selectie.

Het 'golvende' ontwerp van Van Berkel houdt naar zijn zeggen rekening met de Venetiaanse oriëntatie op het water en gerespecteert de historische principes van het oude universiteitsgebouw.

Van Berkel merkt overigens op dat wat moderne architectuur betreft in Venetië tal van ontwerpen door gerenommeerde architecten zijn geleverd, maar nog geen enkele verwezenlijkt.