Feature

ArchiNed Update

Nu de ArchiNedmedewerkers gebruind en uitgerust zijn teruggekeerd van verre stranden en de bezetting van architectenbureaus zo langzamerhand weer op normale sterkte is teruggebracht, zal ArchiNed Nieuws weer frequenter worden ververst.

Een jaar geleden meldden wij trots onze 994.147ste hit. Sindsdien is het bezoek aan ArchiNed enorm gestegen – meer dan 100.000 bezoekers in het afgelopen jaar. Als start van het nieuwe seizoen opnieuw een aantal grafieken en cijfers voor de getallenfreaks.

Een jaar geleden kon ArchiNed met gepaste trots melden dat het aantal opgevraagde pagina's op 1 september een nieuw record van 1934 had gehaald. Een jaar later worden er gemiddeld 6500 pagina's per dag opgevraagd. In dat eerste jaar telden we 21.271 bezoekers uit 73 verschillende landen. In dat eerste jaar werden de bezoekers nog geschat. Sinds september 1997 worden de unieke bezoekers per dag geteld (bezoekers die meerdere malen op een dag terugkeren worden daarbij niet meer meegeteld).

Tussen 1 september 1997 en nu telden wij 106.335 bezoekers. In het afgelopen jaar zijn er 1.673.192 – meer dan anderhalf miljoen – pagina's opgevraagd. Het aantal hits (opgevraagde plaatjes, teksten en dergelijke) tellen we maar niet meer. Op werkdagen bedraagt het aantal bezoekers op dit moment per werkdag gemiddeld 500, met als voorlopig record 603 bezoekers op 3 juni 1998. In het weekend loopt het bezoek aanmerkelijk terug tot ca 350 bezoekers per dag.

De bezoekers komen voor ca 65% uit Nederland, de rest is buitenlands. Ca. 30% van de opgevraagde pagina's betreft Nieuws, ca. 20% Off-Line, ca. 30% Sites en ca. 20% Extra.

Over het gehele jaar is het bezoek aan ArchiNed dus met ca 500% gestegen. Voor het komende najaar zijn een aantal nieuwe inhoudelijke activiteiten van ArchiNed gepland. Daarover binnenkort meer. We hopen dat we – mede dankzij de voorgenomen nieuwe activiteiten – het huidige tempo ook het volgende jaar vol te kunnen houden. Daarover zullen we ongetwijfeld in september 1999 verslag doen.