Feature

Nominaties Mies van der Rohe Award

Onlangs zijn de 34 genomineerden voor de Mies van der Rohe Pavilion Award voor Europese architectuur bekend gemaakt. Onder de genomineerden bevinden zich vijf Nederlandse bureaus: MVRDV, NOX, OMA, Oosterhuisassociates en West 8.

Het Waterpaviljoen Neeltje Jans heeft zodoende twee ijzers in het vuur. Zowel Lars Spuybroek/NOX Architecten als Kas Oosterhuis/Ilona Lenard hebben hun aandeel ingestuurd. Spuybroek voor het zoetwaterpaviljoen en Oosterhuis voor het zoutwaterpaviljoen.

MVRDV dingt mee met '100 Wozocos' in Amsterdam, Koolhaas met de Villa in Bordeaux en West 8 met het Schouwburgplein in Rotterdam.

De Mies van der Rohe Pavilion Award voor Europese architectuur is ingesteld in 1987 door de Europese Commissie, het Europees Parlement en de organisatie Mies van der Rohe-Barcelona. De tweejaarlijkse prijs is ingesteld om waardevolle bijdragen aan de moderne Europese architectuur te honoreren. De winnaar wordt op 8 maart gekozen op een bijeenkomst in Weimar. De prijs wordt op 16 april in Barcelona uitgereikt.