Feature

Charlotte Köhlerprijs voor Arons en Gelauff

Jaarlijks wordt de Charlotte Köhlerprijs uitgereikt aan veelbelovende kunstenaars tot 35 jaar. Deze aanmoedigingsprijs waaraan fl. 10.000,- gulden is verbonden, is dit jaar toegekend aan het Amsterdamse architectenbureau Arons en Gelauff.

Floor Arons (1968) en Arnoud Gelauff (1963) begonnen hun eigen architectenbureau in 1996 na onder meer werkzaam geweest te zijn bij de architectengroep – groep Mastenbroek en Van Gameren. Eveneens in 1996 wonnen ze de Europan4 prijsvraag voor de locatie in Osdorp, Amsterdam. Op hun website is deze inzending te bekijken evenals hun voorstel voor een shoppingmall in Amsterdam, hun inzendingen voor prijsvragen in Jyväskylä en Göteborg en een studie naar cataloguswoningen.

Behalve Arons en Gelauff hebben ook de beeldend kunstenaars Carla Klein, Wouter van Riessen en Hellen van Meene en de decorontwerper Elian Smits de Charlotte Köhlerprijs ontvangen. De uitreiking van de prijzen vindt plaatst op 23 april in theater Odeon aan het Singel in Amsterdam. Tevens wordt dan ook het juryrapport openbaar gemaakt.