Feature

Containerprijsvraag

Ontwerp een locatie-onafhankelijk expositiepaviljoen voor de op de Dag van de Architectuur te presenteren nieuwbouwprojecten in Zwolle. De basis wordt in principe gevormd door een zeecontainer van 6 x 2,4 x 2,6 meter. Het budget is fl. 10.000,- (excl. BTW).

Het tentoonstellingsconcept doet denken aan de Biƫnale Nederlandse Jonge Architecten die in de jaren '80 in de Beurs van Berlage werd gehouden. Toen was de opdracht 'neem een container en maak er een uitklapbaar tentoonstellingspaviljoen van'. Wie de moeite neemt om de toenmalige catalogus op te sporen, kan wellicht tips van toenmalige geheide prijswinnaars opdoen.

De organisatie is in handen van de BNA Kring Zwolle en het Zwols Architectuur Platform [ZAP]. Van alle inzendingen zal de jury vijf ontwerpen nomineren, die op vijf locaties in de binnenstad zullen worden gebouwd. Op de Dag van de Architectuur, 1 juli, zal de jury de winnaar bekend maken. Naast roem zal de winnaar worden beloond met een bezoek voor 2 personen aan de EXPO 2000, inclusief 1 hotelovernachting.

Deelname is gratis dus wat let je om NU de opgave te downloaden? De inzendingen moeten 23 april 1999 binnen zijn, dus erg veel tijd kan deelname niet kosten.

Ps. De inschrijving staat open voor architecten, interieurarchitecten en industriƫle vormgevers die in hun register staan ingeschreven. Carel Weeber mag niet meedoen want hij heeft zich uit laten schrijven bij het architectenregister, of hij moet zich inschrijven als student aan een HBO- of universitaire opleiding, wat misschien helemaal nog niet zo'n gek idee is.