Kijk & Luister

Meier en Hadid live

Zo af en toe publiceert de Amerikaanse internetsite Design Architecture ‘live’ interviews met architecten.

OK, je moet een schokkerig beeld van je helden voor lief nemen, of een razendsnelle verbinding hebben, en het is zelfs de vraag of een voorlezende Richard Meier gedurende tien minuten nog wel interessant is, toch zijn dit toepassingen die volgens ons iets laten zien van 'the shape of things to come'.

De meest recente toevoeging is een interview met Richard Meier over het Getty Center en een presentatie van Zaha Hadid van haar ontwerp voor het Contemporary Arts Center in Cincinatti. De interviews maken gebruik van de nieuwste G2-Realplayer, maar zijn ook met oudere versies nog wel te zien. Voor wie het desondanks nog steeds te schokkerig is wordt er gelukkig van beide projecten ook een set prima illustraties aangeboden.

Hoe leuk we deze toepassing ook vinden, voorlopig is de techniek (of de server van cornishproductions) blijkbaar nog niet ver genoeg om comfortabel naar een lezing te kunnen kijken en luisteren. Het interview met Richard Meier is met ons ISDN-modem goed te volgen, maar Zaha Hadid, in werkelijkheid ook al vrijwel onverstaanbaar, wordt eenmaal door de streaming audio/video mangel gehaald, volstrekt onnavolgbaar.

Wie het toch wil proberen, de interviews zijn te vinden op de site van Cornishproductions.