Feature —

Mediacentrum van de toekomst

Redactie

Vrijdag 2 juli wordt begonnen met de bouw van het mediacentrum van de toekomst in Ede. Het complex is ontworpen door Mecanoo architecten uit Delft.

Het Infotainment Centre Ede vormt de beëindiging van de lange geluidswal langs de A12 bij de afslag Ede. Het mediacentrum is multi-functioneel en biedt een combinatie van informatie en entertainment.

Het complex bevat 8 bioscoopzalen met in totaal 1200 stoelen, 2000 m2 expositieruimte, een demonstratieruimte voor de nieuwste communicatie- en mediatechnieken en 400 parkeerplaatsen.

Uit de met gras begroeide geluidswal steken de zalen van de bioscoop als sculpturen naar buiten. De centrale hal heeft een plaats gekregen in de uitgeholde geluidswal; trappen, zwevende vloeren en de naar binnen stekende bioscoopzalen bepalen het beeld. De projectieruimten bevinden zich op de bovenste verdieping. Kantoren, vergaderruimten en directieruimten zijn ondergebracht in een apart volume, dat een overzicht heeft op de activiteiten in het gebouw.

De ruimtelijke beleving van het gebouw is een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp. Vanaf het entreeniveau heeft de bezoeker zicht op de lager gelegen centrale hal en de verschillende bioscoopzalen, waar hij zich mee kan laten voeren in de droomwereld van de film. Het complex biedt voor elk wat wils. Terwijl de kinderen naar Disney gaan kijken, kunnen vader en moeder zich op de hoogte stellen van de nieuwste communicatie- en mediatechnieken, of digitaal uit winkelen gaan.