Feature

Doe-het-zelf-prijs

Charlotte Gouwetor en Renske Butter hebben de Doe-het-zelf-prijsvraag van het Architectuurcentrum Hoorn gewonnen. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 750 gulden. Het is een van de vele kleine en grote prijzen die op de Dag van de Architectuur werden uitgereikt. Omdat we niet aan alle prijzen aandacht kunnen besteden hebben we deze er uit gepikt. De vraag luidde: ‘Ontwerp je eigen jongerenwoning en laat zien hoe jij denkt over wonen op eigen benen’. Er waren 23 inzendingen.

De jury noemt het winnende ontwerp een fantasievol, lekker ding. Het dak bestaat uit een overdekt terras met een vijver. De gevels met zebraprint worden heerlijk brutaal genoemd en in combinatie met de ronde balkonnetjes maken ze dit volgens de jury een vrolijk gebouw.

Kritiek had de jury op de indeling van de woningen die hokkerig werd genoemd. De tweede prijs ging naar de degelijke kubus van Maarten Niekus en Michiel Remmerswaal. De derde prijs is voor Maaike Lintsen die heel slim een schakelmogelijkheid heeft ingebouwd in het geval twee buren willen samenwonen.