Feature

Chris de Weijer richt nieuw bureau op

Chris de Weijer, een van de oprichters van Mecanoo, heeft zijn werkzaamheden sinds 1 september voortgezet in een nieuw architectenbureau; DP6 Architectuurstudio, evenals Mecanoo gevestigd in Delft. De Weijer is na Roelf Steenhuis en Eric van Egeraat de derde van de vijf oorspronkelijke oprichters die Mecanoo verlaat.

Binnen Mecanoo was Chris de Weijer als hoofdontwerper betrokken bij onder meer de Utrechtse Faculteit voor Economie en Management en de Bibliotheek van de Technische Universiteit Delft. De Weijer, die Mecanoo in goed overleg verlaat, zegt dat een van de redenen de enorme groei van Mecanoo (op dit moment 65 personen) is, waardoor het minder gemakkelijk is geworden om snel en wendbaar te manoevreren.

Het nieuwe bureau DP6 Architectuurstudio (8 personeelsleden) zet de Weijer op samen met de eveneens van Mecanoo afkomstige Robert Alewijnse als partner. De projecten waar DP6 heeft 'meegenomen' van Mecanoo zijn onder meer het kantoor voor Site Woondiensten in Doetinchem en het Infotainmentcentrum Ede, een bioscoop en expositieruimte voor nieuwe media langs de A12.

Mecanoo zet de werkzaamheden voort met een directie van twee van de oorspronkelijke oprichters: Henk Doll en Francine Houben, aangevuld met Michel Tombal en Aart Fransen.