Feature

Vrolijke Vrolikstraat

De Amsterdamse Vrolikstraat werd een paar jaar geleden nog gekarakteriseerd als de Bronx van Amsterdam, de straat heeft nu na jaren lange inspanning van de bewonersvereniging OASE, het stadsdeel en woningbouwverenigingen een grondige metamorfose ondergaan.

In de 19e eeuwse straat zijn de laatste stadsvernieuwingsprojecten deze zomer gereed gekomen en is de openbare ruimte opnieuw ingericht onder meer met speelplaatsen en straattuintjes. Ter gelegenheid van het straatfeest van afgelopen zondag kreeg de straat een Napolitaans uiterlijk. Het project van Ida van der Lee bestaat uit lijnen die over de straat zijn gespannen en waaraan wasgoed hangt; kledingstukken opgehangen door de kunstenares, maar ook was van de bewoners die te drogen hangt. 's Avonds worden op het wasgoed dia's geprojecteerd van favoriete kledingstukken. Het kunstproject blijft tot 3 oktober hangen.