Feature

Conferentie NL< >LA< >TOKYO en HUNCH!

Vrijdag 03 december wordt er op het Berlage Instituut in Amsterdam een afsluitende conferentie gehouden rond het thema LATOKYONL. Het afgelopen jaar zijn Los Angeles, Tokyo en de Nederlandse context in een vergelijkende analyse tegenover elkaar gezet. De afsluitende conferentie laat zien wat dit jaar onderzoek heeft opgeleverd.

Op het programma staan – na de opening door Wiel Arets om 14.00 uur – o.a. interviews met Stan Allen, Stefano Boeri en Ben van Berkel & Caroline Bos, een lezing door Francesco Jodice over het belang van fotografie in de architectuur en een forumdiscussie met de ge├»nterviewden.

Om 18.00 zal de eerste uitgave van Hunch, de nieuwe periodiek van het Berlage Instituut, worden gepresenteerd. Het langverwachte boekwerk (200 pagina's) werd door Jennifer Sigler en Simon Davies samengesteld op basis van het onderzoeks- en studiowerk van de deelnemers aan het studiowerk van het instituut en bijdragen van de gastdocenten van het afgelopen studiojaar.

Rond 19.00 uur zal tenslotte de tentoonstelling Metropolitan Images – samengesteld uit het beeldmateriaal dat tijdens de tournee LA, Tokyo en Nederland is verzameld – worden geopend.