Feature

Remaking.nl gepresenteerd

In Den Haag is maandag j.l. een plan gepresenteerd voor de organisatie van een grote Nederlandse architectuurtentoonstelling getiteld REMAKING.NL. Deze tentoonstelling zal plaatsvinden tijdens de Expo 2000 te Hannover. REMAKING.NL toont de grote hoeveelheid plannen en ontwerpen die architecten, stedebouwkundigen en landschapsarchitecten de afgelopen jaren hebben gemaakt. Thema’s van de tentoonstelliung zijn Cityscape, landscape en Infrastructure

REMAKING.NL is een onderdeel van het cultuurprogramma van de Stichting Nederland Wereldtentoonstellingen en sluit aan op de Expo 2000 tentoonstelling in het paviljoen van MVRDV.

REMAKING.NL toont ' de grote hoeveelheid plannen en ontwerpen die architecten, stedebouwkundigen en landschapsarchitecten de afgelopen jaren voor Nederland hebben gemaakt. De tentoonstelling geeft een beeld van de komende veranderingen in de ruimtelijke inrichting van Nederland en laat de tomeloze energie en vindingrijkheid zien van het denken over de toekomstige inrichting van Nederland.' De expositie is te zien van 1 juni tot en met 16 augustus 2000 en krijgt de vorm van een verzameling drijvende modulen in de Maschsee, een binnenmeer aan de rand van de binnenstad van Hannover.

De tentoonstelling bestaat uit tien regiopresentaties en een gezamenlijk plein. Voorafgaand aan de tentoonstelling zullen in mei 2000 in tien regio's in de eigen tentoonstellingsmodule zelf een eerste presentatie houden. Per regio zijn een container en twee tentconstructies beschikbaar die op verschillende manieren te koppelen zijn. Na de regiotentoonstellingen wordt het materiaal in de containers geladen en naar Hannover vervoerd.