Nieuws

Rob Docter naar het Berlage Instituut

Het Berlage Instituut in Amsterdam (BiA) krijgt een nieuwe directeur. Vlak voor de verhuizing van het instituut naar Rotterdam zal Rob Docter per 1 maart het vaandel overnemen van de huidige interim-directeur.

Rob Docter is op dit moment nog verantwoordelijk voor het film- en architectuurbeleid bij het Directoraat Kunsten van het Ministerie van OC&W. Daarnaast is Docter ook actief in diverse internationale netwerken op het gebied van architectuur en de bescherming van cultuurbezit, zoals DOCOMOMO en ICOMOS.

Samen met de decaan van het BiA zal Rob Docter leiding gaan geven aan het Berlage Instituut, dat een postdoctorale opleiding in architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur verzorgt. Het BiA wil daarbij als 'Laboratory for Architecture' vooral creatief en innovatief onderzoek verrichten op actuele ruimtelijke vraagstukken.