Nieuws

Looking for Mr Steven Holl

Vanaf zaterdag 25 maart is in de ARCAM galerie aan het Waterlooplein een expositie te zien met werk van de Amerikaanse architect Steven Holl.

'Looking for Mr Steven Holl' doet verslag van de zoektocht naar de sporen die Holl in nederland achterliet en naar de relatie tussen Nederland en Holl. Op de expositie zijn maquettes te zien van de drie Nederlandse projecten waaraan Holl werkte: de 'Implosion Villa' in Den Haag, de 'Manifold Hybrid' op Sporenburg Amsterdam en het nieuwe hoofdkantoor voor de woningcorporatie Het Oosten in Amsterdam. Van dit laatste project zijn een aantal studiemaquettees in de tentoonstelling opgenomen. Deze tonen behalve het ontwerpproces ook goed wat Holl bedoelt met het concept 'parallax van beweging door ruimte'.

Behalve maquettes worden onder meer ook dia's vertoond van ander werk van Holl en de video's die gemaakt zijn van zijn lezingen op het Berlage Instituut.