Nieuws

Bart Lootsma directeur AvB Rotterdam

Het zoemde al langer in de wandelgangen, Bart Lootsma wordt de nieuwe directeur van de Academie van Bouwkunst Rotterdam Arnhem Groningen. Vandaag werd het bericht officieel bekend gemaakt. Lootsma (Amsterdam 1957) volgt de in 1998 vertrokken Bert van Mechelen op.

Lootsma studeerde af bij de vakgroep architectuurgeschiedenis en theorie aan de Technische Universiteit Eindhoven op een reconstructie van het 'Poème Electronique', het Philipspaviljoen op de Wereldtentoonstelling van Brussel in 1958, ontworpen door Le Corbusier, Xenakis en Varèse. Na zijn studie is hij vooral werkzaam geweest als architectuurcriticus en tentoonstellingsmaker Zo was hij onder andere redacteur van De Architect, Forum en Het Jaarboek, hoofd van de afdeling 3D-design van de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en, meer recentelijk, lid van de onderwijsstaf van het Berlage Instituut. Lootsma publiceerde talrijke artikelen over architectuur, design en beeldende kunst waaronder het onlangs verschenen Superdutch, de tweede moderniteit van de Nederlandse architectuur.