Nieuws

Herontwikkeling rampgebied Enschede

Het Enschedese college van B en W heeft stedenbouwkundige Pi de Bruijn (Losser, 1942) aangesteld om het rampgebied in Enschede te herontwikkelen.

De Bruijn gaat in eerste instantie een vlekkenplan maken waarin de verscheidene functies in het 42 hectare groot gebied worden aangegeven. De vermaarde stedenbouwkundige uit Amsterdam zal met een brede groep van betrokkenen de wederopbouw gestalte moeten geven. De Belangenvereniging Slachtoffers Vuurwerkramp heeft de uitgangspunten opgesteld voor de wederopbouw. Deze vereniging maakte onlangs bekend dat voormalige bewoners op hun vroegere perceel mogen bouwen. Burgemeester Mans liet weten dat grote fabrieksgebouwen niet meer in het gebied passen en zonodig op andere locaties worden gehuisvest. De gemeente ziet meer heil in het creeren van woon-werkcomplexen en kleinschalige bedrijfsverzamelgebouwen.

De Bruijn heeft een grote staat van dienst en is onder meer bekend van de nieuw- en verbouw van de Tweede Kamer, de Zuidas in Amsterdam en het Veloursplein in Hengelo. (ANP)