Feature

Bart Lootsma geen directeur meer AvB Rotterdam

Na een maand werkzaam te zijn geweest als directeur van de Academie van Bouwkunst Rotterdam Arnhem Groningen is Bart Lootsma (Amsterdam 1957) directeur af.

Eind oktober volgde Lootsma de in 1998 vertrokken Bert van Mechelen op als directeur van de Academie van Bouwkunst Rotterdam Arnhem Groningen. Lootsma werkte eerst als docent op het Berlage Instituut. De functie van academiedirecteur zou hij voor een deel van de week beoefenen, daarnaast zou hij verbonden blijven aan het Berlage Instituut. Als reden van Lootsma's vertrek wordt opgegeven: de verandering in de organisatie van het onderwijs. Lootsma zag zich in de maand dat hij directeur was, geconfronteerd met een aantal – voor hem plotselinge – onderwijsvernieuwingen waaronder de invoering van de Master-titel. Deze in te voeren organisatorische veranderingen vielen hem zwaar, aldus een woordvoerder van de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Lootsma had gehoopt zich vooral inhoudelijk met het architectuuronderwijs bezig te kunnen houden en besloot voor de functie te bedanken. De Academie heeft nog geen opvolger gevonden voor Lootsma.