Feature

Euregionale Architectuur Prijs 2000

Wibke Braeunlich uit Aken heeft de Euregionale Architectuurprijs 2000 gewonnen met haar afstudeerproject ‘The Water’s Edge. Ein Badehaus in Schweden.’

Op vrijdag 1 december werd in de Ancienne Halle aux Viandes te Luik voor de tiende keer de Euregionale Architectuur Prijs uitgereikt voor de beste afstudeerprojecten van de architectuuropleidingen in de Euregio Maas-Rijn. Uit circa 500 afstuderenden van het collegejaar 1999-2000 werden 29 projecten voor de prijs geselecteerd.

Wibke Braeunlich, afgestudeerd aan de Fachhochschule Aachen kreeg de eerste prijs ter waarde van 2.500 Euro voor haar inzending 'The Water's Edge. Ein Badehaus in Schweden'.

De tweede prijs ter waarde van 1.250 Euro werd toegekend aan Thomas Neuman van de RWTH Aachen voor zijn project 'Prag-Altstädter Ring'.

De derde prijs ter waarde van 500 Euro werd toegekend aan Katja Bernert van de RWTH Aachen voor haar project 'Thalasso Therapy Centre in Wimereux'.

De organisatie van de Euregionale Architectuur Prijs is in handen van het VITRUVIANUM, Studiecentrum voor Architectuur in de Euregio Maas-Rijn te Heerlen. Deelnemende instituten zijn de RWTH Aachen, Fachhochschule Aachen, ISA Saint-Luc Liège, PHL Diepenbeek en de Academie van Bouwkunst Maastricht. Aan de prijs participeren voorts de Architektenkammer Nordrhein-Westfalen, de BNA Kring Zuid-Limburg, de Orde van Archi-tecten Limburg en de Ordre des Architectes Liège.