Feature

Welkom Architect

Sinds vandaag is de website van het vakblad de Achitect online. De website biedt – zoals de meeste sites van bladen – vooral informatie en inhoud over en van de papieren versie van het blad zelf. Toch zijn er wel een paar extra’s die een bezoek de moeite waard kunnen maken.

De directie van een bedrijf als ten Hagen & Stam gaat niet zomaar over één nacht ijs. Nadat Cobouw de mogelijkheden van internet enige jaren heeft mogen uitproberen, en nadat de concurrentie zoals Archis en De Blauwe Kamer al jaren online zijn, mag het paradepaardje de Architect nu ook meedoen in de wereld van de nieuwe media. In de aankondiging van de website geeft de redactie aan vooral aanvullende en actuelere informatie op de inhoud van het blad te willen gaan bieden.

De strak vormgegeven website kent verschillende rubrieken waaronder een tweetal documentatierubrieken: projecten en producten, die beiden in de loop van de tijd een archieffunctie zouden kunnen gaan vervullen. Verder worden vaste onderdelen van het blad zoals agenda en media op de site aangeboden.

Verreweg de handigste rubriek is de zoekfunctie over alle publicaties die in de Architect zijn verschenen. Er zijn in deze database circa 4000 artikelen opgenomen, voor zover wij kunnen nagaan redelijk compleet van circa 1990. Het zoeken verloopt nog niet helemaal van een leien dakje, de verschillende zoekfilters werken nog niet helemaal, maar dat zal ongetwijfeld worden opgelost. Jammer is het wel dat er geen apart filter op architecten of ontwerpersnaam is (iets wat in het jaarlijkse overzicht wel het geval is), maar daar valt wel omheen te zoeken door de architectennaam als algemeen trefwoord in te voeren.

De rubriek Nieuws had vandaag nog geen nieuws (het uitkomen van het Maartnummer vonden wij tenminste niet verassend) en de links in in de rubriek Links zijn niet al te uitgebreid, maar er moeten natuurlijk toch redenen overblijven om ArchiNed te blijven bezoeken :-).