Recensie

Heilige huisjes

Vanaf 15 september zijn op de mupi’s naast het NAi de tentoonstelling ‘Heilige Huisjes, bewoners als opdrachtgever’ te zien. Ten behoeve van de expositie is men nog op zoek naar voorbeelden van woningen met een particulier als opdrachtgever.

Van het NAi ontvingen wij onderstaande oproep.

Voor de buitententoonstelling Heilige Huisjes, bewoners als opdrachtgever, is het Nederlands Architectuurinstituut nog op zoek naar enkele spraakmakende woonhuizen die op opdracht van particulieren zijn gebouwd. Daarbij zoeken wij vooral nog naar woningen met traditionele materialisering (hout, rieten daken, pannendaken), en naar woningen die bedoeld zijn voor seriematige bouw. De woning dient bij voorkeur nĂ¡ 1995 in een stedelijke of suburbane omgeving te zijn gerealiseerd. De totale kosten (exclusief grond) dient lager dan 1 miljoen te zijn. Heeft u een woonhuis ontworpen, of kent een woonhuis dat u voor de tentoonstelling wilt aanmelden, kijk dan op de NAi-site, of bel met 010 – 4401224, 010 – 4401230.

Aanmelden kan tot en met 17 april.