Feature

Forum wint Designprijs Rotterdam

De 39ste (laatste?) jaargang van het architectuurtijdschrift Forum Magazine is bekroond met de Designprijs Rotterdam 2001. De vier nummers zijn ontworpen door Jop van Bennekom en Erik Wong. Met het prijzengeld zal een nieuw nummer worden gemaakt.

'Forum Magazine werd onmiddellijk herkend als een poging om de kritische distantie, die zo kenmerkend is voor het klassieke architectuurtijdschrift, te laten varen en zelf een positie te bepalen', constateerde de internationale jury bestaande uit Miucca Prada, Bruce Mau, Olivier Zalm en Gert Staal.. Het door genootschap Architectura et Amicitia gepubliceerde tijdschrift verkeerd al langere tijd in geldnood. De prijs, een bedrag van 40.000 gulden dat donderdagavond in Museum Boijmans Van Beuningen door Aaron Betsky aan hoofdredacteur Herman Verkerk is overhandigd, zal naar de wens van de inzenders in de volgende uitgave van het magazine gestopt. Dat wordt dus tenminste nog 1 nieuwe aflevering van Forum. Als er ooit de Phoenix-prijs voor wederopstanding van verloren gewaande architectuurtijdschriften wordt ingesteld, dan wordt Forum de onbetwiste kampioen.