Feature

UN Studio wint prijsvraag Genua

Het Amsterdamse architectenbureau UN Studio heeft de competitie ‘Ponte Parodi en de stad Genua’ gewonnen. De opgave betrof de herinrichting van de oude havenpier met een oppervlak van ca. 23.000 m2 in de Italiaanse havenstad.

Het Amsterdamse architectenbureau UN Studio heeft de competitie 'Ponte Parodi en de stad Genua' gewonnen. De opgave betrof de herinrichting van de oude havenpier met een oppervlak van ca. 23.000 m2 in de Italiaanse havenstad. De jury heeft het ontwerp van UN Studio gekozen op grond van de verbinding die het legt met de stad en omdat het met zijn programma een attractor vormt voor de bewoners uit het historische centrum, toeristen en de studenten uit de buurt. Het ontwerp bestaat uit een 3-dimensionaal plein dat ruimte biedt aan diverse publieke functies, zoals sportfaciliteiten, tentoonstellingen, een terminal voor cruiseships, winkels, cyber-caf├ęs, studios, restaurants, een congreshal, bedrijven. Het dak van het 'plein' is ontworpen als een park, met sportvelden, stranden en andere publieke faciliteiten, gelegen op verschillende hoogtes. De uitvoering van het ontwerp is gepland voor 2004, het jaar dat Genua culturele hoofdstad van Europa zal zijn.