Recensie

Oproep voor Jaarboek Architectuur

Welk project prijkt volgend jaar op de cover van Het Jaarboek? De redactie van het Jaarboek Architectuur in Nederland is op zoek naar nieuwe inspirerende projecten en/of stedenbouwkundige en landschappelijke plannen en staat open voor suggesties.

De redactie van het Jaarboek Architectuur in Nederland (Anne Hoogewoning, Roemer van Toorn, Piet Vollaard en Arthur Worthmann) is opnieuw begonnen aan de voorbereidingen voor het komende Jaarboek 2001-2002 dat in het voorjaar van 2002 zal verschijnen.

Ter voorbereiding zou de redactie graag geïnformeerd worden over interessante projecten en/of stedenbouwkundige en landschappelijke plannen die in de loop van 2001 gereed gekomen zijn, of gereed zullen komen. Heeft u suggesties, ideeën, vindt u dat u dit jaar een 'jaarboek-waardig plan' heeft geproduceerd, etc.? Laat het de redactie voor 15 september 2001 weten! Het gaat hierbij in eerste instantie om een simpele werkdocumentatie: een korte omschrijving, situatie en adres, een of meer plattegronden, een doorsnede en – indien voorhanden – enkele foto's. Na een eerste selectie zullen begin oktober een groot aantal projecten bezocht worden.

De redactie wil ook graag weten welke nieuwe culturele en maatschappelijke (regelgeving, economische, technische en materiële) veranderingen u signaleert in Nederland die van invloed zijn op de totstandkoming van uw projecten en die naar uw mening aandacht verdienen in het Jaarboek. Wat voor verschuivingen signaleert u in de beroepspraktijk die kenmerkend zijn voor het werken in het poldermodel landschap?

Documentatie kan worden gestuurd naar:NAi Uitgeverst.a.v. Barbera van KooijMauritsweg 233012 JR Rotterdam