Feature

Wie bouwt wat waar

Op het Oosterdokseiland zal in 2003 begonnen worden met de bouw van:

75.000m2 kantoorruimte8.000m2 Europees/Aziatisch handelscentrum12.500m2 winkels en horeca280 woningen30.000m2 leisure waaronder een hotel/congrescentrum, multiplex bioscoop en fitnesscentrum43.000m2 cultuur waaronder de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek en het conservatorium1.200-1.500 parkeerplaatsenEn dit alles zal tussen 2006 en 2009 worden opgeleverd. 1 Baumschlager-Erberle-Grassman / woningen2 David Chipperfield architects / hotel en congrescentrum3 Toyo Ito associates / Europees-Aziatisch handelscentrum4 Herder & Van der Neut / commerciële functies en sociale huurwoningen5 Maccreanor Lavington / commerciële functies, kantoren en woningen6 Cruz y Ortiz arquitectos / commerciële functies, kantoren en woningen7 Meyer en Van Schooten architecten / commerciële functies en sociale huurwoningen8 Jo Coenen & co architecten / bibliotheek, kantoren en commerciële functies9 Europese aanbesteding, architect is najaar 2001 bekend / conservatorium10 Erick van Egeraat associated architects / commerciële functies en kantoren11 Future Systems / horecaZwarts en Jansma ontwerpen de parkeergarage en bioscoopAgence Ter ontwerpt de openbare ruimtelangsdoorsnede verticale functiemenging:oranje: woningenroze: winkels horecalicht blauw: hotelgroen: handelscentrumgeel: kantorenazuur blauw: fietsenstallingblauw: bibliotheekpaars: bioscooprood: conservatoriumlicht groen: healthclubbruin: parkeren