Recensie

Ashok Bhalotra voorgedragen als voorzitter BNA

Het bestuur van de Bond van Nederlandse Architecten BNA heeft besloten Ashok Bhalotra aan de Algemene Vergadering voor te dragen als nieuwe voorzitter van de BNA. De benoeming zal gaan om een eerste termijn van twee jaar en gaat in per 1 januari 2002. Ashok Bhalotra volgt hiermee Jan Brouwer op.

Ashok Bhalotra (1943), architect-stedenbouwkundige, is directeur van Kuiper Compagnons Bureau voor Ruimtelijke Ordening en Architectuur BV in Rotterdam. Bhalotra komt oorspronkelijk uit India en is vanaf 1970 werkzaam in Nederland. Zijn oeuvre omvat tientallen nationale en internationale projecten veelal in de combinatie van architectuur en stedenbouw. Op dit moment is hij onder meer bezig aan een ontwerp van een stadsuitbreiding in Shanghai in China. In Nederland is Bhalotra vooral bekend geworden door zijn ontwerp van de wijk Kattenbroek in Amersfoort. Daarnaast is Bhalotra bestuurslid van het Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling, is hij voorzitter van het Stimuleringsfonds voor de Architectuur en voormalig kroonlid van de Raad voor Cultuur.

De Algemene Vergadering zal op 7 november 2001 het formele besluit over de overdarcht nemen.