Feature

Benthem Crouwel Architekten wint prijsvraag

Benthem Crouwel Architekten heeft de internationale competitie voor het MediaCityPort complex in Hamburg gewonnen. Andere deelnemers aan de competitie waren o.a. Dominique Perrault uit Parijs, Gigon Guyer uit Zürich, Coop Himmelblau uit Wenen en SOM uit Chicago.

MediaCityPort moet de positie van Hamburg als digitale hoofdstad van Duitsland gaan versterken is gepland in de zogenaamde 'HafenCity', een ontwikkelingsgebied in de Hamburgse haven gelegen aan de Grasbrook tussen de Elbe en het Zollkanal waarvoor Kees Christiaanse het stedenbouwkundige plan ontwierp.Het programma omvat onder andere kantoorruimte, opleidingscentra, tentoonstellings- en congresruimten, appartementen en een fitnesscentrum. Totaal gaat het om een oppervalte van ca. 50.000 m² dat deels in een bestaand pakhuis gerealiseerd moet worden en deels in nieuwbouw.