Nieuws

Remkes steekt 180 miljoen in stedelijke vernieuwing

DEN HAAG – Staatssecretaris Remkes (Volkshuisvesting) steekt ruim 180 miljoen gulden in projecten voor stedelijke vernieuwing. De bulk van het geld, 147,5 miljoen, gaat naar twaalf grote plannen in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Enschede, Maastricht en Vriezenveen. Behalve Remkes zijn ook de staatssecretarissen Faber (Landbouw) en Ybema (Economische Zaken) betrokken geweest bij het honoreren van de ingediende voorstellen.

De regeling is in het leven geroepen om bijzondere plannen mogelijk te maken. Het beschikbare geld komt bovenop het reguliere jaarlijkse budget van ruim 1 miljard gulden voor stedelijke vernieuwing. Naast de grote projecten zijn 25 bescheidenere initiatieven, verspreid over het hele land, in de prijzen gevallen voor in totaal 26,5 miljoen gulden. Ook gaat nog 7,5 miljoen gulden naar 25 kleinschalige creatieve ideeen. De plannen lopen uiteen van het opknappen van buurten tot culturele uitingen. Er waren ongeveer vijfhonderd verzoeken ingediend.