Nieuws

Beyond Archigram – lezingen en debatten

Naar aanleiding van de uitgebreide Archigram-tentoonstelling vindt in het auditorium van de Academie van Bouwkunst in Rotterdam op 19 januari en van 22 tot 26 januari een serie lezingen en debatten plaats.

Parallel aan de tentoonstelling over Archigram die nog tot 3 februari te zien is op het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam is een lezingenreeks georganiseerd onder de titel Beyond Archigarm.De lezingen vormen tevens een aanvulling op de internationale Archigram-workshop New Technologies, New Ways die van 22 tot en met 26 januari in het Auditorium van de Academie van Bouwkunst in Rotterdam gehouden wordt. Hierbij zijn alle vier nog levende Archigramleden, Peter Cook, Dennis Crompton, David Greene en Mike Webb, aanwezig.

Het programma van de lezingen is als volgt:Zaterdag 19 Januari, 14u00 Guus Vreeburg 1962-2002: Living with Archigram Jacob Voorthuis Technologic Tjebbe van Tijen Unbombing the Cities of the World Dinsdag 22 Januari, 20u00 Dennis Crompton Urban Archigram Ronald Wall World Trade Center Network Woensdag 23 Januari, 19u30 Mike Webb Space and Time in the City Winy Maas ProgressBEYOND ARCHIGRAM: Re-interpretatie debat gemodereerd door Aaron Betsky met: Mike Webb, Winy Maas en Dennis CromptonDonderdag 24 Januari, 19u30 Maarten Struijs Urban Hardware Ernie Mellegers A Road to Nowhere BEYOND ARCHIGRAM: infrastructurele condities, debat gemodereerd door Henk Oosterling met: Maarten Struijs, Ernie Mellegers, Peter Cook, Dennis Crompton en Mike Webb Vrijdag 25 Januari, 20u00 David Greene Hidden City Zaterdag 26 Januari, 14u00 Presentatie van de workshopesultaten New Technologies, New Ways met gastritici: Peter Cook, Dennis Crompton, David Greene, Mike Webb, Dirk van den Heuvel en Kas Oosterhuis16u00 Final Lecture by Peter Cook Lyrical Mechanisms