Nieuws

Twents ziekenhuis gaat fors uitbreiden

ENSCHEDE – Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede investeert de komende jaren zo'n 140 miljoen euro in nieuwbouw en renovatie. Het ziekenhuis krijgt onder meer een eigen  hartchirurgisch centrum.  De hartkliniek krijgt een operatiecapaciteit van duizend open  hartoperaties en 1600 dotterbehandelingen per jaar. Het hartcentrum  kost 20 miljoen euro en gaat in 2004 open.Het MST sluit bovendien de locatie Stadsmaten. Dat ziekenhuis  ligt op enkele honderden meters afstand van het MST. De twee centra  zijn via een loopbrug met elkaar verbonden. Door de sloop ontstaat  ruimte voor uitbreiding van het MST, dat bovendien ingrijpend wordt  gerenoveerd, meldt secretaris H. ten Vergert van de raad van  bestuur woensdag. De verbouw moet uiterlijk 2010 zijn voltooid.Bij het MST werken 3800 mensen.