Nieuws

Francine Houben nieuwe directeur 1ab

Het bestuur van de 1e ArchitectuurbiĆ«nnale Rotterdam heeft architect Francine Houben benoemd tot directeur/curator. Houben volgt daarmee NAi directeur Aaron Betsky op, die op zijn beurt vorig jaar de om gezondheidsredenen afgetreden Kristin Feireiss opvolgde. Betsky wenste van zijn taken ontheven te worden omdat de twee directeurschappen (Nai en 1ab Rotterdam) voor hem niet meer te combineren viel. Zijn opvolger Francine Houben is behalve ‘founding partner’ van Mecanoo Architecten ook hoogleraar Architectuur en Mobiliteitsesthetiek aan de TU Delft. Vanuit deze functie zal ze de inhoudelijke en artistiek leiding van 1ab Rotterdam op zich nemen. Ter ondersteuning van Houben zal een zakelijk directeur worden aangesteld. De 1ab Rotterdam vindt plaats van mei tot juli 2003. De gehele programmering is gebaseerd op het thema Mobiliteit. Het doel van de manifestatie is om jonge architecten te betrekken bij het debat over mobiliteit en met name de aandachtsvelden: plaats, ruimte en tijd.