Feature

Yorgos Simeoforidis overleden

Afgelopen maandag is Yorgos Simeoforidis plotseling overleden. Simeoforidis is vanaf het begin betrokken geweest bij Europan en zat dit jaar in de Nederlandse jury. Daarnaast was hij redacteur van het tijdschrift Tefchos en speelde hij een belangrijke rol bij internationale evenementen.

Yorgos werd in 1955 in Pireas, Griekenland geboren. Hij studeerde architectuur in Rome en Florence. Van 1981 tot 1984 gaf hij les aan Architectural Assosiation Graduate School, London, in de vakken geschiedenis en theorie. In 1989 werd hij hoofdredacteur van het internationaal georiƫnteerde Griekse architectuurtijdschrift Tefchos.Tussen 1993-1999 was Simeoforidis gast professor op het Berlage Instituut in 'history theory masterclasses' onder leiding van Kennth Frampton en Michael Hays.