Nieuws

Aanmoedigingsprijs voor daf-architecten

De Charlotte Köhler prijs, een aanmoedigingsprijs voor jong talent tot 35 jaar, gaat dit jaar naar daf-architecten uit Rotterdam. daf-architecten werd in 1996 opgericht door Daan Bakker, Catherine Visser en Paul van der Voort. De werkzaamheden van het bureau bestaan uit onderzoek naar onder meer woningtypologieën, een onderzoek met Chistian Rapp over het catalogushuis monde uit in de publicatie 'Het kant-en-klaarhuis', als concrete bouwopdrachten. In 2001 werd het themarestaurant Meander in het Noorderdierenpark Emmen opgeleverd en momenteel is in het NAi hun ontwerp te zien voor de expositie '10 Grote projecten'.

De jury bestaande uit Esther Agricola, Erik Kouwenhoven, Tracy Metz, Martijn van Nieuwenhuyzen en Suzanne Oxenaar prijst daf-architecten om hun doordachte en gedegen uitgevoerde projecten. Bovendien geven de projecten blijk van humor en relativering, aldus de jury. Op 25 april wordt de prijs van 5000 euro in het Veemtheater in Amsterdam uitgereikt.