Recensie

Verborgen tuinen in Rotterdam

Vrijdag, zaterdag en zondag zijn in Rotterdam meer dan 50 particuliere tuinen opengesteld voor publiek. Bij Arboretum Trompenburg kan ieder een gidsje kopen dat toegang verschaft tot de tuinen.

Op Rotterdamse binnenterreinen achter gevels van huizen en bedrijfspanden en in de rand van de stad liggen vele bijzondere tuinen. Dit gehele weekend, worden de tuinhekken en –poorten van meer dan 50 particuliere tuinen opengesteld voor publiek. Zeer verschillende tuinen, grote tot piepkleine stadstuinen, tuinen van meer dan honderd jaar oud en net aangelegde, al dan niet naar ontwerp van een tuinarchitect of de eigenaar. Arboretum Trompenburg opent deze dagen haar eigen verborgen tuin, park Vredenoord. Een gidsje met adressen en korte beschrijvingen van de deelnemende tuinen is geldig als toegangsbewijs voor alle tuinen en is vanaf 26 april verkrijgbaar bij het Arboretum Trompenburg.

De tuinen zijn op 14, 15 en 16 juni geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Kosten € 7,00 per persoon, donateurs van Arboretum Trompenburg hebben per donateurschap éénmalig € 2,50 korting. Kinderen mogen onder begeleiding gratis mee. Honden kunnen niet worden toegelaten.