Nieuws

Nieuwe bestemming Wall House gezocht

Nog altijd is er geen koper gevonden voor het Wall House, gebouwd naar een ontwerp van de Amerikaanse architect John Hejduk. Deze villa, die tot mooiste bouwwerk in Groningen is uitgeroepen, wordt sinds kort bewoond door een anti-kraakwacht. Deze wacht wordt ingevuld door leden van Platform GRAS, de architectuurstichting die betrokken was bij de ontwikkeling van het Wall House. Omdat er geen koper voor het bouwwerk kon worden gevonden, wilde het platform voorkomen dat het pand gekraakt zou worden. Een mogelijke eigenaar-in-spe haakte onlangs, na maandenlange onderhandelingen, alsnog af. De eigenaar van het pand, ontwikkelaar WILMA besloot vervolgens het pand niet meer aan particulieren te verkopen. Ze wil nu samen met Platform GRAS en overige betrokkenen naar een bestemming zoeken die recht doet aan de bijzondere status van het pand. Een gemeentevoorlichter denkt aan een architectonische bestemming, wellicht een architectuurmuseum. ,,Het moet in ieder geval te bezoeken zijn als een cultureel erfgoed.'' Het Wall House werd in 2001 opgeleverd.