Nieuws

Neutelings Riedijk en UN Studio in designteams voor WTC NY

Gisteren heeft de Lower Manhattan Development Corporation zes architectenteams aangewezen die een studie gaan maken voor Ground Zero, de beladen locatie van het vormalige World Trade Center in New York. In de lijst van architecten, die leest als een 'Who's Who' van de wereldarchitectuur, figureren twee Nederlandse architectenbureaus.

UN Studio maakt deel uit van het team United Architects, een 'vloeibare architectuur' conglomeraat met behalve UN Studio onder meer Greg Lynn en Foreign Architects. Neutelings Riedijk is onderdeel van het SOM-team, dat behalve uit Skidmore Owings & Merill zelf ook bestaat uit een aantal kunstenaars.

De overige teams zijn gegroepeerd rond: Studio Daniel Liebeskind, Norman Foster and Partners (beide als bureau zonder externe teamgenoten), Team THINK (een internationaal team met onder meer Shigeru Ban) en een Amerikaans 'All Star' team bestaande uit Richard Meier, Peter Eisenman, Charles Gwathmey en Steven Holl.

De zes teams bestaan in totaal uit 27 verschillende bureaus en zijn gekozen uit 407 inzendingen uit 34 landen.