Nieuws —

Wallhouse krijgt publieke functie

ANP

Het Wallhouse in Groningen van architect John Hejduk krijgt een publieke functie. Dat hebben de gemeente Groningen, ontwikkelaar BAM Wilma en makelaar Meeus besloten. Het beheer van het Wallhouse wordt overgelaten aan het Nederlands Architectuurinstituut en de stichting Wallhouse.

Voor het opvallende pand moest een functie worden bedacht omdat de gemeente er geen koper voor kan vinden. De gedachte gaat nu uit naar een plan om er steeds andere kunstenaars, architecten, filosofen of schrijvers in te laten werken en wonen. Verder denkt de gemeente aan het organiseren van evenementen en het openstellen voor publiek op gezette tijden.

Het Wallhouse ligt aan het Hoornsemeer in Groningen en is zo gebouwd dat het lijkt alsof het huisgedeelte uit een betonnen muur naar voren steekt. Aan de achterzijde zit een ,,staart'' die het geheel in evenwicht houdt.