Nieuws

Charlotte Köhler Prijzen 2003

De Charlotte Köhler Prijzen 2003 toegekend aan Jop van Bennekom, Juul Hondius, Gijs Müller, Maurer United Architects en Dries Verhoeven. De aanmoedigingsprijzen, elk 5.000 euro, worden ieder jaar toegekend aan veelbelovende kunstenaars onder de 35 jaar.

De Charlotte Köhler Prijs voor architectuur ging dit jaar naar Maurer United Architects, het bureau van door Marc en Nicole Maurer (beide uit 1969). Uit het persbericht: 'Sinds zij hun krachten bundelden in het bureau MUA verkennen zij de grenzen en mogelijkheden van hun vakgebied. Zij hebben zich toegelegd op projecten waarin aspecten van de jeugdcultuur centraal staan. Bij de realisatie betrekken zij allerlei deskundigen die tot de doelgroep behoren om deze zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Afgelopen jaar is aldus in Eindhoven de grootste houten skatebowl tot stand gekomen waarvoor MUA intensief samenwerkte met ervaren gebruikers. De jury heeft grote waardering voor de manier waarop MUA eigentijdse opdrachten aanpakt, vooral omdat daarbij ook inventief wordt teruggegrepen op kennis van de architectuurtraditie.'

Maurer United, grafisch vormgever Jop van Bennekom (van onder andere Forum en Re-Magazine), fotograaf Juul Hondius, beeldend kunstenaar Gijs Müller en theatervormgever Dries Verhoeven ontvangen de prijzen 25 april in de Amsterdamse stadsschouwburg.