Nieuws

Reyn van der Lugt nieuw hoofd presentatie bij het NAi

Op 1 april treedt  Reyn van der Lugt als Hoofd Presentatie in dienst bij het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). In deze functie is hij verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het presentatiebeleid. Daartoe behoren alle programma-activiteiten waarmee het NAi zich aan het publiek presenteert, zoals tentoonstellingen, lezingen, evenementen, manifestaties, webtentoonstellingen en educatieve programma's. Verder zal Reyn van der Lugt een belangrijke rol gaan spelen in de internationale activiteiten van het NAi.

Reyn van der Lugt (1949) is inmiddels een bekende naam in de nationale en internationale culturele sector. In de jaren tachtig is hij de activiteiten van 'Architecture International Rotterdam' (AIR) gestart en tot 1990 was hij werkzaam bij de Rotterdamse Kunststichting als hoofd van de afdeling architectuur. Van 1996 tot 1998 was hij directeur van het Groninger Museum. Daarvoor was hij de eerste culturele attaché in de Verenigde Staten namens het Ministerie van OC&W. Van der Lugt heeft een indrukwekkende lijst van bestuursfuncties en commissielidmaatschappen bij kunstinstellingen op zijn naam staan. Op dit moment is hij ondermeer bestuurslid bij het architectuurtijdschrift Archis, Büro Friedrich in Berlijn en de Stichting Designprijs Rotterdam.

Reyn van der Lugt heeft ruime ervaring op het gebied van tentoonstellingen, symposia  en overige begeleidende activiteiten en is goed op de hoogte van de internationale ontwikkelingen op het gebied van architectuur. Aaron Betsky, directeur van het NAi: 'Ik heb Reyn vaak bewonderd voor zijn kennis van architectuur, vormgeving en beeldende kunst en vooral de verbanden daartussen. Hij weet zijn inzichten ook geweldig goed voor een groot publiek in tentoonstellingen en manifestaties om te zetten. Bovendien waarderen wij zijn grote kennis van Rotterdam en het cultureel stelsel in Nederland. Hij zal een hele nieuwe dimensie aan het instituut geven.'