Feature

Een nieuwe herfst, nieuwe prijsvragen.

Uitgerust en opgewekt terug van vakantie en zin in een stevige ontwerpkluif, maar even in een fase ’tussen twee opdrachten’? Geen nood, er zijn altijd nog prijsvragen. Het herfstseizoen is geopend.

In Nederland is het nog even stil, de inschrijfdatum voor een aantal lopende prijsvragen is verstreken, terwijl de nieuwe nog niet aangekondigd zijn. Op 20 september wordt de inschrijving op de prijsvraag Geest en Grond geopend. Wie zich alvast wil inleven in het gebied (de duin- en bollenstreek) en de opgave kan de komende weken alvast op excursie. Zie de agenda van de website Geest en Grond,

Een lekkerder kluifje is de tweetrapsprijsvraag voor een New Digital Media Centre in Barnsley, South Yorkshire als onderdeel van het masterplan van Will Alsop.

Ook de moeite waard is de ideeënprijsvraag voor een 'Energy Revolution, Solutions for Sustainable Urban Communities'. De locatie is een verlaten industrieterrein van 2,2 hectare nabij het centrum van Manchester.

In Brussel wordt een open ideeënprijsvraag voor Place Flagey, nabij het hoofdkantoor van de Europese Gemeenschap, gehouden. Het gaat hierbij vooral om conceptuele inzendingen met een nadruk op bewonersparticipatie en met de bedoeling de discussie over stadsontwikkeling op een hoger plan te tillen dan in Brussel gebruikelijk is.

Snelle beslissers kunnen nog inschrijven voor de besloten prijsvraag voor het 'Colchester Visual Arts Building'  Er is nog een week om in te schrijven voor de voorselectie.

Allemaal een beetje gewoon, niet echt iets om de tanden eens flink op stuk te bijten? Dan is er altijd nog de 'e_Competition: Possible Futures', waarbij de organisatie van Bienal + Miami 2003 vraagt om niet meer of minder dan een visie op de mogelijke toekomst van de architectuur. The goal of this competition is to promote and reveal the potency of 'new conceptual and experimental work' in architecture today. The objective is to award extraordinary unbuilt projects and architectural ideas. Design works that provoke new cultural visions, new professional practices, and new understandings of urbanity of the contemporary world.

Aan het werk!