Nieuws

Benthem Crouwel Architekten ontwerpt brug over Johan van Hasseltkanaal

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Noord heeft gekozen voor Jan Benthem van Benthem Crouwel Architekten als architect voor de brug over het Johan van Hasseltkanaal. Zij zullen hierbij samenwerken met het ingenieursbureau Witteveen + Bos. De beweegbare brug gaat een verbinding vormen tussen de Klaprozenweg en de Distelwegen vormt zo een belangrijke ontsluiting voor het Shellterrein waar in 2006 wordt begonnen met de bouw van 2.200 woningen en bedrijven/voorzieningen. Net als de IJburgbrug (Nicholas Grimshaw) en de Jan Schaeferbrug (Ton Venhoeven) wordt de autoweg aan beide zijden geflankeerd door een fiets- en voetgangersstrook. De verschillende verkeersstromen worden van elkaar gescheiden door gebogen deltaliggers. De brug over het ruim honderd meter brede Van Hasseltkanaal moet medio 2006 gerealiseerd zijn.