Nieuws

West 8 winnaar ontwerpprijsvraag stadspark Amsterdam-Noord

WEST 8 urban design & landscape architecture is voorgedragen als winnaar van de ontwerpprijsvraag stadspark Amsterdam-Noord. Het Dagelijks Bestuur heeft het advies van de vakjury overgenomen. De jury heeft zich unaniem uitgesproken voor het ontwerp van West 8. De jury zegt getroffen te zijn door de eenvoud en nuchterheid die spreekt uit het ontwerp en is ervan overtuigd dat West 8 Amsterdam-Noord begrijpt. Het is uiteindelijk de stadsdeelraad die in november de winnaar aanwijst.

WEST 8 is er volgens de jury het best in geslaagd de grote maat van het Florapark en Volewijkspark op goede wijze in te vullen. De jury heeft veel waardering voor de ruimtelijke opzet van het plan. De bestaande karakters van beide parken blijven in stand, terwijl de rondgaande route en de ruimtelijke invulling hen tot een eenheid maken.