Nieuws

Marie Hélène Cornips nieuwe directeur BNA

Vanaf 1 januari is Marie Hélène Cornips directeur van de Bond van Nederlandse Architecten zij volgt daarmee Dirk van der Veer op die deze functie achttien jaar bekleedde. Cornips (1955) studeerde Kunstgeschiedenis met als hoofdvak moderne kunst aan de Rijksuniversiteit in Utrecht. Van 1983-1993 werkte zij als conservator bij het Groninger Museum. Hierna was ze twee jaar voorzitter van de Commissie Individuele Subsidies van het Fonds voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst in Amsterdam. In 1995 vertrok ze naar de KPN om daar directeur van de afdeling Kunst & Vormgeving te worden. Gedwongen door bezuinigen werd de afdeling in 2002 opgeheven.

Op dit moment is Cornips onder meer bestuurslid van de Mondriaan Stichting, voorzitter van de jury voor de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor Toegepaste Kunst en Bouwkunst, en jurylid van de Amsterdam Prijs voor de Kunsten van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Tijdens de algemene ledenvergadering werd BNA-voorzitter Kees van der Hoeven herkozen voor een tweede termijn van twee jaar.