Nieuws

Ashok Bhalotra ontvangt Deense prijs

Architect en stedenbouwkundige Ashok Bhalotra heeft 28 januari in Denemarken 'Den Grønne Nål' ontvangen. De prijs wordt uitgereikt door de Deense BNA . Het betreft een architectuur- en milieuprijs.

Gøsta Knudsen, voorzitter van de Architecten Vereniging in Denemarken verklaarde, 'wij hopen dat de prijs die toegekend is aan Ashok Bhalotra, de Deense architecten, adviseurs en beleidsvormers zal doen kiezen voor meer duurzame, milieuvriendelijke oplossingen. Momenteel is een aantal Deense gemeenten bezig met het proces van omvorming van oude havengebieden naar ruimtes voor zowel woningen en handel als industrie. Zij zullen veel inspiratie kunnen putten uit Ashok Bhalotras projecten. Ashok Bhalotra heeft daarnaast bijgedragen aan de ontwikkelingsmodellen voor privaat/publiek samenwerkingsverbanden inzake uitgebreide omvorming van havengebieden in Nederland waarmee wij als Denen ons voordeel kunnen doen.'